Bistra pileca supa
Sport

Bistra pileća supa na djembin način!

Bistra pileca supa djembina

Dobar dan dobri ljudi, za današnji recept spremiću Vam klasičnu bistru pileću supu sa rezancima. Bistra pileća supa me podseća na seosku idilu. Na selu, baka je bila maher u pripremi supe. Bistra pileća supa je zdrava kao dren. Treba joj odati to priznanje, jer sve što je na kašiku je zdravo. Iskreno nisam ljubitelj supe ali svakako zaslužuje ozbiljno mesto u kulinarstvu. Ovakav tip supe sam spremao u svom prvom restoranu. Jednostavno je, kada pristavite supu da se kuva, imate vremena da odradite pripremu za ostala jela na meniju a samim tim i da pomognete kolegama, jer u kuhinji priprema je 80% posla. Što se tiče bistre pileće supe, u ovoj verziji je sa rezancima. Možete umesto rezanaca dodati knedle, u nekim od sledećih videa ću Vam pokazati kako da ih spremite. Ručak kod majke ne prolazi bez pileće supe.

Stoga da ne razglabamo puno, zasucite rukave i bacamo se na recept.

Video možete pogledati ovde:

Recept za supu je sledeći:

Za 4 osobe:

POTREBNE NAMIRNICE:

  • 2,5 litara hladne vode
  • 2 komada istranžiranih pilećih grudi
  • 2 paštrnka (60-70 grama)
  • 2 šargarepe (60-70 grama)
  • jedan crni luk (50-ak grama)
  • 50 grama domaćih rezanaca
  • malo bibera (može i celo zrno)
  • supena kašika mešavine začina (začin C)
  • malo soli

PRIPREMA:

U šerpu sipati hladnu vodu zatim dodati piletinu, šargarepu, paštrnak, so, mešavinu začina i biber. Oljustiti luk, iseći ga na pola i zapeći u tiganju (na plotni) sa obe strane, potom ga iseći na četiri dela i ubaciti u supu. Kada supa prokljuca i počne da peni openite je (skinite penu) i ostavite da kuva 45 minuta. Nakon 45 minuta, procedite je i  iseckajte šargarepu i paštrnak na kockice. Piletinu iskomadajte, odstranite svo meso sa kostiju. Vraćamo na laganu vatru. Piletinu sa iseckanim povrćem vratite u procedjenu supu, luk mozete i ne morate. Luk daje samo na ukusu, dok se kuva. Pustimo da proključa, zatim dodajemo rezance. Poklopimo na 3 minuta… I spremno je za serviranje, moja preporuka je da pospete malo seckanog peršuna. To je to, nadam se da će vam se svideti i da je brukica…

Do sledećeg posta, kuvarski i sportski pozdrav.

Bistra pileca supa lubidjemba

PRIJATNO!!!

#koddjembe

Leave a Reply

Your email address will not be published.