Kobasice čamčić od testa
Kulinarstvo

Kobasice u čamcu od testa.

Dobar dan dobri ljudi, nije me dugo bilo… Što zbog posla ili me je mrzelo, izgovorima nikad kraja ali vraćam se u velikom stilu. Za danas spremam vam kobasice u čamcu od testa, da me pitate odakle mi inspiracija za ovo jelo, ne bih vam znao reći. Malo mi je bilo monotono, da samo ispečem kobasice, napravim pire krompir tj. odradim klasiku. Iz tog razloga evo jedne zanimljive kombinacije. Kobasice kao jedan od mesnih proizvoda su sjajne ali ih je stvarno teško naći, a da su stvarno dobre. Imate ih u raznim vrstama, za ovu priliku sam koristio roštiljske domaće kobasice. Za kobasice neka osnova je da se za punjenje koriste masniji delovi tkiva (slanina, loj, trbuh), a za creva koriste se prirodna creva (koriste i veštačka) omotač od: jednjaka, želudca, mokraćnog mehura itd…

Pa da zatvorimo usta i da se bacimo na recept.

Zasucite rukave i polećemo.

Za 3 osobe.

POTREBNE NAMIRNICE:

  • 500 gr. roštiljskih kobasica
  • 350 gr. pomfrita
  • 60 gr. kačkavalja

Za testo:

  • 300 ml. mlake vode
  • 4 gr. kvasca (jedna manja kašika)
  • 500 grama brašna (tip 500 meko)
  • 3 grama soli
  • 100 ml. maslinovog ulja

Za sos od meda:

  • 2 supene kašike senfa
  • 1 supena kašika maslinovog ulja
  • 1 mala kašičica origana
  • 2 supene kašike meda
  • 2 supene kašike paradajz soka

PRIPREMA:

Sipaćemo 500 gr. brašna u odgovarajuću posudu, dodamo so, maslinovo ulje 100 ml. i umešamo. U drugu posudu sipaćemo 300 ml. mlake vode. Dodajemo manju kašiku kvasca, i umešamo, ostavimo da odstoji 10 ak minuta, kako bi kvasac proradio. Kada je kvasac proradio, postepeno dodajemo u brašno i mešamo. Ponavljamo sve dok ne postane kompaktna masa i stavljamo da testo naraste nekih 30ak minuta na sobnoj temperaturi.

Dok testo radi, propržićemo 500 gr. roštiljskih kobasica.

Napravićemo sos, sipaćemo 2 kašike senfa, 1 supena kašika maslinovog ulja, 1 mala kašika origana, 2 supene kašike meda, 2 supene kašike paradajz soka.

Zatim uzimamo testo i ravučemo, površine po volji otprilike veličine malo većeg tanjira (prečnika 15 cm), zatim isečemo na trake debljine 1 cm, utisnemo malo prstima, kako bi dobili malo veću površinu i mogli da obložimo kobasicu. Stavite kobasicu na sredinu i sa donje strane samo utisnite kobasicu kako bi se testo prilepilo za kobasicu. Prednji i zadnji kraj zatvorite ka gornjoj strani kobasice, kako bi napravili da izgleda na čamčić. Možete i da je umotate kao rol-viršlu, to je na vama. Igrajte se. Ubacite u rernu na 20 minuta 200 C. Kada je gotovo izvadite i sa gornje strane poredjajte kačkavalj koji ste isekli na trake širine čamca od testa, možete i narendati. Kako god je vama lakše, vratite u rernu na 3 minuta. Kako bi se kačkavalj otopio. Kada je gotovo izvadite iz rerne, isečete na pola ili na manje komade, odozgo prelijte sosom. Kao prilog možete koristit pomfrit i djemba vam želi prijatan ostatak dana uz jedan sjajan obrok.

Do sledećeg posta, kuvarski i sportski pozdrav.

                                                               PRIJATNO!!!

                                                              #koddjembe

Leave a Reply

Your email address will not be published.