Dobar dan želim dobri ljudi, za današnji post sam pripremio lipi sendvič. Inspirisan sjajnom vrstom sendviča, pripremao sam ga za sutrašnji put. Putovalo se u Dubrovnik na polumaraton. Od raženog hleba, napravio sam lipi sendvič. Oduvek su mi bili najsladji obroci u putu, otpakivanje sendviča u prvim kilometrima hm… Neprocenljivo. Spremio sam sendvič, koji vi možete spremiti u kućnoj atmosferi. Ukoliko spremate sa bagetom, kada isečete na kriške izgledaće kao kanapei, mogu poslužiti i za kućnu žurku. Pričiniće vam veliko zadovoljstvo i osetićete se veliko, posle uzdisaja gostiju i zadovoljnog mljackanja. Meni je barem tada srce kao kuća, nije li to strava osećaj…
POTREBNE NAMIRNICE:
Za jedan sendvič:
- govedja pršuta 25 gr.
- jaje 1 komad
- kačkavalj 20 gr.
- zelena salata 10 gr. ( jedan list )
- pesto sos
POTREBNE NAMIRNICE PESTO SOS:
- bademi 20 gr. ( 15- ak zrna )
- bosiljak 20 gr.
- parmezan 20 gr.
- so
- biber
- maslinovo ulje 20 ml.
PRIPREMA:
Sve namirnice zajedno pomešati i ulupati u avanu, dok se sve ne sjedini.
Kada je pesto gotov, pomešate sa pavlakom, razmera neka bude 1 kašika pesta, 2 kašika pavlake. Dobićete sjajan namaz za sendviče.
Sledeći korak je omlet sa kačkavaljem.
PRIPREMA:
Ulupati jaje u činij sa viljuškom, sa strane stavite tiganj sa uljem da se zagreje. Kada se ulje zagrejalo, dodajemo ulupano jaje u tiganj. Lagano prvih 20 sekundi povlačite viljuškom od zidova ka sredini tiganja, kako bi se jaja razlivala po celoj površini i ravnomerno ispekla.
Odozgo pospite kačkavalj, poklopite i ostavite sa strane. Ovaj proces traje dva- tri minuta. Dobićete sjajan omlet.
Hleb namažite pesto namazom, zatim red omleta, zelene salate i na kraju govedju pršutu. Bitno je lepo utisnuti sendvič kako bi bio lepši i po meni ukusniji.
Do sledećeg posta sportski pozdrav i kuvarski naravno.
Mmmm!
🙂
Mmmm!
🙂
Moram da probam!
Samo izvolte! 😉
Izvolite. 🙂