Sendvič sa omletom
Kulinarstvo Muzika

Lipi sendvič!

 

Dobar dan želim dobri ljudi, za današnji post sam pripremio lipi sendvič. Inspirisan sjajnom vrstom sendviča, pripremao sam ga za sutrašnji put. Putovalo se u Dubrovnik na polumaraton. Od raženog hleba, napravio sam lipi sendvič. Oduvek su mi bili najsladji obroci u putu, otpakivanje sendviča u prvim kilometrima hm… Neprocenljivo. Spremio sam sendvič, koji vi možete spremiti u kućnoj atmosferi. Ukoliko spremate sa bagetom, kada isečete na kriške izgledaće kao kanapei, mogu poslužiti i za kućnu žurku. Pričiniće vam veliko zadovoljstvo i osetićete se veliko, posle uzdisaja gostiju i zadovoljnog mljackanja. Meni je barem tada srce kao kuća, nije li to strava osećaj…

POTREBNE NAMIRNICE:

Za jedan sendvič:

  • govedja pršuta 25 gr.
  • jaje 1 komad
  • kačkavalj 20 gr.
  • zelena salata 10 gr. ( jedan list )
  • pesto sos

 

POTREBNE NAMIRNICE PESTO SOS:

  • bademi 20 gr. ( 15- ak zrna )
  • bosiljak 20 gr.
  • parmezan 20 gr.
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje 20 ml.

PRIPREMA:

Sve namirnice zajedno pomešati i ulupati u avanu, dok se sve ne sjedini. 

Kada je pesto gotov, pomešate sa pavlakom, razmera neka bude 1 kašika pesta, 2 kašika pavlake. Dobićete sjajan namaz za sendviče.

Sledeći korak je omlet sa kačkavaljem.

PRIPREMA:

Ulupati jaje u činij sa viljuškom, sa strane stavite tiganj sa uljem da se zagreje. Kada se ulje zagrejalo,  dodajemo ulupano jaje u tiganj. Lagano prvih 20 sekundi povlačite viljuškom od zidova ka sredini tiganja, kako bi se jaja razlivala po celoj površini i ravnomerno ispekla.

Odozgo pospite kačkavalj, poklopite i ostavite sa strane. Ovaj proces traje dva- tri minuta. Dobićete sjajan omlet.

Hleb namažite pesto namazom, zatim red omleta, zelene salate i na kraju govedju pršutu. Bitno je lepo utisnuti sendvič kako bi bio lepši i po meni ukusniji.

Do sledećeg posta sportski pozdrav i kuvarski naravno.

 

                                             PRIJATNO

                                           #koddjembe

7 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *