Musaka od sarme sa zimnicom
Kulinarstvo

Musaka od sarme.

Musaka_pa_jos_od_sarme

 

 

Dobar dan želim svima, danas ću vam predstaviti jedno jednostavno jelo koje se sprema jako brzo.

Ukoliko ne znate šta ćete sa tri sarme, evo jednog predloga za jelo od koje mogu fino da se ručaju 4 osobe. Zimnica dobro dodje uz ovo jelo, jer pravi dobar disbalans. Eksperimentisanje sa jelima, je jako dobra stvar u prfesionalnim kuhinjama… Iz dva razloga: prvi je taj da se mladim kuvarima razvija mašta kako iskoristiti jelo koje je juče bilo na meniju, a danas može da se iskoristi kao jelo za dnevni meni u dobroj kombinaciji, drugi razlog može biti odličan obrok za personal.

Na ovim sitnicama u kuhinji možete prepoznati potencijal u kuhinji mladog kuvara, naravno videti njegove sposobnosti. Ima tu i druga strana, jeste da kuvari obično nemaju vremena za ovakve zajebancije u kuhinji. Iz više razloga, a jedan je da nemaju vremena da se okrenu, kamoli da spremaju personal ili izmišljaju neka nova jela. Pritisak je veliki jer u prepodnevnim satima radi priprema i pored redovnog posla, dok u popodnevnim satima se izbacuje hrana u velikim količinama. Naravno da tu opstaju samo oni koji su jako brzi i vešti u kuhinji, a moraju biti jaki u glavi… To je retkost, za ovako nešto treba beneficirani radni staž…

Svakako da za kućno spremanje sve ovo možete zanemariti, samo iz profesionalnog ugla vam pričam… Tako da kada vam kasni jelo, ima dlaka na tanjiru, niste dobili ono što ste tražili… Nije sve do kuvara, budite prisebni i prizemni i lepo popričajte sa konobarom, kako bi se rešio problem na miran način. Imajte strpljenja… ŽIVELI KUVARI.

Pa da se bacimo na spremanje.

POTREBNE NAMIRNICE:

  • minut pire 2 kese od 120 gr.
  • rukola 20 gr.
  • 3 osrednje sarme
  • mleko 3 dl.
  • puter 10 gr.
  • začin C
  • biber medj. prste
  • parmezan medj. prste
  • maslinovo ulje malko

 

PRIPREMA:

Sipajte 3 dl. mleka u odgovarajuću šerpicu, dodajte u mleko 10 gr. putera, začin C. Ostavite da pred fazu ključanja, budite pored šerpe i redovnim mešanjem ne dozvolite da zagori na dnu. Kada su se pojavili mehurići, to je faza pred ključanja…

 

Kako djemba sprema minut pire

 

 

Sklonite sa vatre i dadajete postepeno minut pire uz mešanje žicom, dok se ne sjedini, zatim parmezan ubacite i rukolu koju umešate sve zajedno.

 

Minut pire kako djemba samo zna

 

Podelite na dva dela minut pire koji ste napravili, u podmazani pleh sa maslinovim uljem ide jedan red pirea, iskomadajte sarme što sitnije. Po pireu predjajte sarme koje ste iskomadali, zatim red pirea, kako biste zatvorili celu priču.

 

Musaka od sarme

 

 

Odozgo napravite šare viljuškom, kada se ispeče izgledaće vam lepše. Ubacite u rernu na 20 do 25 minuta na 180 C.

 

Musaka pa još od pirea

 

 

Kada se zapeče, znajte da je sve spremno za serviranje i uživanje u ovako hladno-toplim danima. Servirajte sa zimnicom nekom biće sjajno verujte mi.

Uživajte do sledećeg posta, kuvarski pozdrav.

 

Musaka sa zimnicom

 

 

 

 

 

                                                                PRIJATNO!!!

                                                                #koddjembe

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *