Dobar dan dobri ljudi. Nadam se da ste mi dobro nakon ovih karantinskih dana i da napokon izlazimo iz istih. Treba gledati pozitivno i izvlačiti pozitivno iz svega, pa tako i iz ove situacije. Možemo reći da nam se ekologija oporavila, da smo se više zbližili sa porodicom, da smo imali više vremena za napredovanje u internet sferi, da smo radili na usavršavanju veštine kuvanja, neko je u tome uspeo, a neko je i započeo prve korake u kuvarstvu… Znanje nam nikada niko ne može oduzeti, zato uvek radite na sebi. Bacam se na opis današnjeg jela. Znate i sami da sam veliki obožavatelj obrok salata. Ljubav prema hladnoj kuhinji je neizmerna, a obrok salate su stvarno preukusne i ne treba ih podcenjivati. Količinski, na tanjiru, obrok salata zna da deluje gabaritno. U suštini kalorijski nije jaka i lako se vari. Zadovoljiće vam dnevnu potrebu za zdravim namirnicama. Bitno je da kada pojedete obrok salatu, nemate osećaj težine u stomaku, već da ste spremni za normalan nastavak dana. Nadam se da će vam se svideti ovaj recept. Ukoliko ste ljubitelj Provolone sira, recept za obrok salatu možete pogledati ovde: http://koddjembeblog.rs/provolone-obrok-salata/ .
Stoga da ne razglabamo puno, zasucite rukave i bacamo se na recept.
Video možete pogledati ovde:
a recept za obrok salatu je sledeći:
Za 2 osobe.
POTREBNE NAMIRNICE:
- jedan komad pilećeg filea (180 grama)
- jedna šargarepa (80 grama)
- pola paradajza (50 grama)
- jedan komad fete od 50 grama
- pola manje glavice zelene salate (oko 100-120 grama)
- jedna supena kašika susama
- lešnjaci pola šake
- jedna kafena kašika putera
- prstohvat himalajske soli ili obične soli
- limunov sok (pola limuna)
- jedan šot (čašica za rakiju) maslinovog ulja
PRIPREMA:
Kada samo zagrejali tiganj, propržimo susam bukvalno nekoliko sekundi. Susam treba samo da porumeni i odložite ga sa strane. Iseckajte piletinu na male trake i propržite u tiganju na puteru i neka vam bude jaka vatra kako bi piletina brzo bila gotova i ostala sočna. Odložite piletinu sa strane, dok pripremite salatu. Prethodno opranu salatu, iscepkati na željenu veličinu i poredjati na tanjir. Preko stavite paradajz iseckan na kocke, izrendati jednu šargarepu. Potom pospite izmrvljeni lešnjak, zalijte maslinovim uljem, začinite sa himalajskom soli i limunovim sokom. Izmrvite fetu, dodajte proprženi susam i proprženu piletinu. To vam je to, nadam se da će vam se svideti i da je brukica…
Do sledećeg posta, kuvarski i sportski pozdrav.