Omlet sa kačkavaljem
Kulinarstvo Sport

Omlet sa kačkavaljem na djembin način.

Omlet na djembin način

Dobar dan dobri ljudi, kako ste mi? Lubi vas djemba, za danas ćemo spremati omlet na jednostavan način. Ima dosta načina kako spremati omlet, naravno svaki kuvar ima svoj sistem spremanja i uvek ćete videti nešto drugačije, jer su kuvari jako kreativni… Jedan od prvih obroka koji sam spremio jeste omlet i jedno od prvih trik pitanja je bilo… Koja je razlika izmedju omleta i kajgane? Naravno da sam profesora gledao kao tele u šarena vrata i pojma nisam imao odgovor na to pitanje. Pa otud i vama pitanje koja je razlika izmedju omleta i kajgane?

Sjajno jelo u koje možete kombinovati sa raznim namirnicama i u kombinaciji sa više namirnica, ma nije nikakav problem… Jaja su carska namirnica, po restoranima su na prvoj listi što se tiče doručka… Jedan od sjajnijih obroka, da mogu jeo bih svaki dan za doručak!

Nego da se bacimo na recept i manemo razglabanja, zasucite rukave i polećemo.

Tu je video a ukoliko zelite da čitate, tekst je dole.

Za 1 osobu.

POTREBNE NAMIRNICE:

  • 3 jajeta
  • 40 grama kačkavalja
  • mala kašika putera
  • malo zelene salate za serviranje
  • malo čerija za serviranje
  • malo parmezana za serviranje
  • malo fete za serviranje
  • malo maslinovog ulja, limunovog soka, himalajske soli

PRIPREMA:

Prvo umutiti 3 jajeta i iseći na slajseve kačkavalj (možete narendati). Zagrejaćemo tiganj, u koji ćemo dodati puter. Pazite jaka je vatra, čim se puter otopi dodajemo umućena jaja i razlijemo lepo po celoj površini tiganja. Poklopimo nekih tri minuta kako bi se potparilo. Budite pažljivi i pazite da vam ne zagori, tako da proveravajte. Nakon tri minuta, dodajemo naseckani (narendani) kačkavalj, poklopimo još jedan minut. Nakon toga sklonite sa vatre i ostavite dok ne servirate ostale namirnice. Zelena salata (začinite sa maslinovim uljem, solju i limunovim sokom), malo čerija odozgo i parmezana, kriške fete. Biće brukica garantujem, uživajte…

Do sledećeg posta, kuvarski i sportski pozdrav.

Omlet kako djemba zna

PRIJATNO!!!

#koddjembe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *