Palačinke od 3 sastojka
Sport

Palačinke od 3 sastojka.

Palačinke nadjembin način

Dobar dan dobri ljudi, za današnji recept sam vam spremao palačinke. Ne obične palačinke, nego malo zdraviju varijantu. Neki bi rekli da su Američke palačinke, rekao bi da podsećaju na njih. Još uvek nisam upoznao čoveka koji ne voli palačinke, koje stvarno mogu da se spremaju i kao slane, tako i u slatkoj varijanti. Standardne naš domaćinske palačinke, viš volim slane ali ovaj tip palačinki, više volim slatku varijantu. Zdravija varijanta palačinki, koju vam sada spremam je po meni sjajna i efikasna. Kažem “efikasna” iz razloga što se brzo spremaju. Ubacite ovsene pahuljice, jaja i banane u blender i nakon toga ih pečete. Proces pečenja je lakši od standardnih palačinki, neće vam se desiti da zalepe i okrenuti ih jr lakše. Ukoliko pazite na ishranu, ovo je prava kombinacija za vas… Nema brašna, niti manje zdravih masti. Ukoliko se bavite sportom, ovakav tip palačinki možete priuštiti sebi. Oduvek sam voleo palačinke: nutela, badem, kokos… Sjajna kombinacija, nikada neću zaboraviti, kada mi ĆALE kaže: ” daj ti meni sa orasima i sećerom, pusti ove moderne zajebancije “.

Stoga da ne razglabamo puno, zasucimo rukave i bacimo se na recept.

Video možete pogledati ovde:

Recept za palačinke je sledeći:

Za 3 osobe:

POTREBNE NAMIRNICE:

  • 2 banane
  • 8 supenih kašika ovsenih pahuljica
  • 2 jajeta
  • 100 gr. crne čokolade
  • 2-3 supene kašike kokosovog ulja
  • 4 supene ( 80 gr. ) kašike kikiriki putera
  • bademi ( 5-10 komada ) malo za servis
  • kandirana brusnica malo za servis
  • borovnica sveža malo za servis
  • par listova nane za servis

PRIPREMA:

U odgovarajući tiganj sipajte malo vode i stavite na laganu vatru, tek da se zagreje voda. U odgovarajuću metalnu posudu, stavite crnu čokoladu i jednu supenu kašiku kokosovog ulja. Kako se čokolada otapi, lagano umešajte dok se kokosovo ulje i crna čokolada ne sjedini. Sklonite sa vatre. Zagrejemo tiganj sa kokosovim uljem, ravnomerno sipajte masu i razlijte kašikom ili kutlačom do odredjenog oblika. Pecite po strani nekih dva minuta. Otprilike ćete dobiti nekih 8-9 palačinki, manje veličine.

Bacamo se na serviranje, stavite jednu palačinku, zatim premažite kikiriki puterom. Ide još jedan red palačinke, premažete puterom od kikirikija. Potom sipamo otopljrnu čokoladu, dodajemo bademe izmrvljene ( pečeni, neslani ) , brusnica, takodje dodajemo i borovnicu. Završavamo sa nanom koju možete proizvoljno poredjati po tanjiru. U videu gore možete videti moj princip serviranja, vi možete servirati kako je vama volja. Ne preostaje vam ništa, nego da ih pocepate i da uživate. Mislim da će vam se svideti i da će biti brukica. Lubi vas djemba i uživajte!!!

Do sledećeg posta, kuvarski, sportski i muzički pozdrav.

Palačinke koddjembe

PRIJATNO!!!

#koddjembe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *