Pancerota na djembin način
Kulinarstvo

Pancerota na djembin način.

Pancerota sa šunkom i kačkavaljem

Dobar dan dobri ljudi, za današnji blog sam spremao ni manje ni više nego pancerote ili piroške… Kada se kaže testo, odma me asocira na picu ali na drugom mestu mi je pancerota, koja je ljuti rival pici. Da ne razglabamo puno o ovom sjajnom italijanskom sendviču, koji možete puniti bilo čime… Verujte mi da se nećete pokajati…

Sjajno možete iskoristiti ovaj recept za testo, uz malo više šećera možete napraviti i slatke pancerote… Koje stavrno mogu biti sjajne… Jednim u narednim blogovima ću vam pokazati kako da spremite slatke, samim tim vam predstaviti nešto sasvim novo i to će biti premijerno za vas. Samo vam mogu reći da je ostvarena jedna sjajna saradnja, sa kojom sam oduševljen.

Koja će samo za vas premijerno biti predstavljena vama preko bloga, a i mojih profila… Kako na instagramu tako i na facebook-u.

Zasucite rukave polećemo.

POTREBNE NAMIRNICE:

za 4 osobe:

TESTO:

 • belo brašno 900 gr. tip 500 meko
 • integralno brašno 8 supenih kašika
 • 350 ml. vode
 • pola kesice suvog kvasca (5 gr.)
 • šećer dve nes kašičice
 • so dve nes kašičice
 • maslinovo ulje 2 supene kašike

PUNJENJE ZA PANCEROTE:

 • praška šunka 350 gr.
 • kačkavalj 300 gr.
 • kečap jedna supena kašika po panceroti
 • krem sir jedna supena kašika po panceroti

PRIPREMA:

Prvo ćemo priprmiti testo, kako bi moglo da odstoji. U jednu činiju sipaćemo 900 gr. belog brašna, 8 supenih kašika integralnog brašna, so dve nes kašičice (kafene), maslinovo ulje dve supene kašike…

Dok ćemo u drugu posudu sipati 350 ml. mlake vode, kvasac pola kesice suvog kvasca (5 gr.) i šećer dve nes kašičice, to bi izgledalo ovako…

 

Pancerotino testo

 

Kada vam je odstojalo 10 minuta, voda u kojoj je kvasac treba da se stvore mehurići na površin, znate da je kvasac proradio i spreman je za upotrebu.

Gde vam je činija sa brašnom lepo sjedinite sve, umešajte… Kada ste sve sjedinili, dodajte postepeno vodu u kojoj je kvasac proradio, zatim umešajte rukom… Ponavljajte proces sve dok se masa ne sjedini, ne sme da vam bude puno lepljiva, kao ni rastresita… Treba da vam izgleda kao lopta, izgalnčanog oblika. Kada mesite uvek ostavite pored vas malo vode i brašna, ukoliko treba da dodate, dodajte ako je rastresito dodajte vode, ukoliko je lepljivo dodajte brašna.

 

Lopta od testa

 

Ostavite testo da naraste na toplom mestu, nekih 1 sat…

Kada je naraslo umesite ga opet i ostavite na toplom mestu 20 minuta.

Nakon toga podelite na grudve veličine šake.

 

Podela testa za pancerote

 

Razvucite ih malo prstima i šakama, zatim uzmite oklagiju i razvucite da vam bude oblika nešto manje od običnog tanjira, neka vam prečnik bude šaka. Ako se testo odvaja lomi dodajte 2-3 kapi maslinovog ulja i umesite opet, zatim i razvucite… Ulje spaja testo i ne da mu da se razdvaja.

 

Lepinje spremne za pancerote

 

Zatim krenite da punite filom, jedna supena kašika kečapa ili krem sira, ukoliko nemate krem sir može i pavlaka. Malo kačkavalja, zatim na kraju jedan slajs šunke… Obratite pažnju kada stavljete fil, neka bude na sredini, a ostavite prostora do ivice nekih 1-2 cm, kako bi mogli da je zatvorite, a da vam fil ne izadje napolje…

 

Punjenjeza pancerote

 

Preklapate polako, kada preklopite… Možete da zatvorite, tako što ćete da donjom stranom da preklopite gornju i utisnete prstima. Tako je zatvoriti i izgledaće lepo, ukoliko vam je to komplikovano utisnite viljuškom krajeve i dobićete takodje dobar oblik.

 

Pancerote spremne za rernu

 

Stavite ih na pek-papir, ukoliko vam ostane višak možete premazati gornji deo pavlakom i pobacati odozgo malo kačkavalja… Neka vam rerna bude zagrejana. Ubacite u rernu, na 180 C, 20-25 minuta… Proveravajte ih možda trebaju manje, a mozda i više da se peku. U svakom slučaju, kada se uhvati korica znate da su pečene, pogledajte kako izgledaju kada su pečene… Tako neka izgledaju i vaše.

 

Pancerote spremne za rernu

 

Do sledećeg posta kuvarski i sportski pozdrav, uživajte.

 

Kalcone pa još gotove

 

 

                                         PRIJATNO!!!

                                         #koddjembe

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *