Krilca pileća
Kulinarstvo

Krilca pa još pileća na djembin način!

Krilca Pileća

Dobar dan dobri ljudi, za danas sam spremao pileća krilca. Krilca kao krilca su odlična, samo je pitanje da li volite hrskava ili sočna. Ukoliko pitate mene, volim ih kako god, samo da su ukusna i da nisu živa… Da da bio je i takvih iskustava… Spremao sam ih da budu sočna, pa oš iz rerne, jednostavna su za spremiti i za nekih 45 minuta su gotova, relativno brzo.

Da ne bi djembica razglabao puno, zasucimo rukave i bacimo se na recept.

Video recept pogledajte ovde:

Recept za krilca je sledeći:

Za 2 osobe:

POTREBNE NAMIRNICE:

  • 1 kg. Pilećih krilaca
  • 2 supene kašike brašna
  • 2 supene kašike praška za pecivo
  • 1 supena kašika slatke aleve paprike
  • 1 kafena kašika origana
  • biber medj prste
  • so

CRVENI SOS:

  • 1 supena kašika putera
  • 400 gr. paradajz pelata
  • 1 supena kašika meda ( PČELAREV SIN )

BELI SOS:

  • 1 supena kašika putera
  • 1 supena kašika brašna
  • 1 šolja hladnog mleka
  • 1 supena kašika budjavog sira

PRIPREMA:

Od pilećih krilaca odvojimo onaj treći deo koji se ne jede. Zatim krilca podelimo na dva dela, tj odvojimo jedan do drugog. Upalimo rernu na 200 C…Ubacimo u odgovarajuću posudu i pomešamo sa ostalim namirnicama ( brašno, prašak za pecivo, slatka paprika, origano, biber, so. ) Kada smo umešali, u pleh stavimo pek papir i složimo krilca… Ubacimo u rernu 200 C na 40-ak minuta.

PRIPREMA CRVENOG SOSA:

Za to vreme pripremimo crveni sos od pelata… Tako što otopimo puter i dodamo pelat, kada proključa, dodamo jednu kašiku meda od PČELAREVOG SINA. Potom sklanjamo sa vatre.

Nakon 20-ak minuta pečenja krilaca okrenemo ih, da bi se zapekla i sa donje strane. Vraćamo ih u rernu. Za to vreme spremamo beli sos.

PRIPREMA BELOG SOSA:

Otopimo supenu kašiku putera u odgovarajućem tiganju ili šnezideru. Kada se otopio, dodajemo supenu kašiku brašna i umešamo lepo da se sjedini sa puterom. Kada se sjedinilo dodajemo 1 šolju hladnog mleka uz mešanje i vraćamo na grejno telo da proključa, naravno uz mešnje i pazimo da ne zagori. Kada je proključalo, skidamo sa vatre i dodajemo supenu kašiku budjavog sira, posolimo po potrebi. Mešamo dokse sir ne otopi i sos je gotov.

Kada su krilca gotova otprilike da je prošlo nekih 40-ak minuta, vadimo iz rerne i krilca ubacimo u posudu u kojoj ćemo pomešati sa crvenim sosom. Tako da sipamo crveni sospreko krilaca u posudi i lepo sve umešamo. Kada se sos lepo zalepio za krilca, vratimo na pleh ( sa pek papirom ) i rasporedimo ih da se ne dodiruju, kako se ne bi zalepili. Vratimo urernu na 5 minuta 200 C.

Kada se zapeku,vadimo ih i serviramo sa belim sosom, možete početi sa umakanjem… Navalite…

Do sledećeg posta, kuvarski, sportski i muzički pozdrav.

Krilca na djembin način

 

PRIJATNO!!!

#koddjembe

#brukica

Leave a Reply

Your email address will not be published.