Dobar dan dobri ljudi, prvo da vam čestitam Novu godinu i poželim sve najbolje od srca. Želim vam puno ljubavi, sreće… Za ostalo se potrudite i dolazi sve samo posle. Ujedno bi i da se zahvalim na poverenju i tome što me pratite i podržavate, vi me podstičete da radim jače.
Jedan slatki blog koji sam pripremao u saradnji sa @nut_enough (možete ih naći na instagramu) kremićima koju su blago rečeno odličnog ukusa i sjajne teksture.
@nut_enough kremići koji su domaći proizvod. Proizvodnja je u homemade, bavi se jedna sjajna porodica koja ima velike ambicije da istraje u tome što radi. Za pripremu jednog krema, kameni točkovi rade 11 sati, bez aditiva i dodatnih stetnih sastojaka. Istančava se do sjajne teksture, tradicijom i upornošću. Samim tim kemnim točkovima se melje i zgušnjava masa, tako da ne dolazi do zagrevanja. Samim tim sprečava se kvarljivost i produžava rok kremu. Možete krem podeliti na manje delove, zatim zamrznuti. Nakon toga izvadite krem i ostavite da se otopi na sobnoj temperaturi. Kada se otopi videćete istu boju, kompaktnost, a što je najbitnije ukus. To vam pokazuje da je kvalitetan krem.
Recept je krajnje jednostavan i ukus je sjajan, nećete izgubiti puno vremena, a bićete prezadovoljni. Uvrstite ih vašu novogodišnju trpezu sa sitnim kolačima. Ukoliko pravite kući neku žurku ili okupljate veći broj ljudi, evo slatkog predloga.
Pa da se bacimo na recept, zasucite rukave.
POTREBNE NAMIRNICE:
- margarina 100 gr.
- šećer 200 gr.
- čokolada za kuvanje 100 gr.
- vode 2 dl.
- kokosa 100 gr.
- mlevene plazme 250 gr.
PRIPREMA:
U odgovarajuću šerpu, sipajte 2 dl. vode, margarin, šećer, čokoladu. Ostaviti da se otopi na tihoj vatri.
Kada se sve spojilo i otopilo, dodajemo kokos i plazmu.
Fino to sve sjedinimo i ostavimo da se ohladi i stegne (taman da možete da pravite grudvice).
Kada se ohlade odvajajte sa supenom (nes kašičicom) komade i formarajte kuglice.
Zatim kuglice utisnite sa prstom.
Rupe popunite kremom.
Pospite kokos odozgo i uzivajte u sjajnim kuglicama.
Do sledećeg posta kuvarski i sportski pozdrav.