Prolećne rolnice na djembin način
Kulinarstvo

Prolećne rolnice na djembin način.

Prolećne rolnice

Prolećne rolnice kojima sam se divio kada sam radio u mom prvom restoranu ” Panta Rei ” . Slično sam ih pripremao kao i u Panta Reu, samo što smo u restoranu spremali sa gamborima. Išli su kao predjelo, mogu vam reći da su ljudi bili oduševljeni sa receptom. Nema kada Dejan Stanković napravi nema greške, pozdrav za taju. Nije ih teško napraviti ali kada ih pravite na količinu od preko 100 komada, malo vam presednu. Tako isto i vi možete napraviti veću količinu i staviti u zamrzivač. Obožavao sam pravljenje na količinu, jer sam mogao da pojedeem deset komada iz cuga. Ovaj put sam ih servirao sa klicama i naravno možete ih poručiti preko instagrama @vetrenjace.klice .

Da djembica ne razglaba puno, zasučemo rukave i bacimo se na recept.

Video recept možete pogledati ovde:

Recept za rolnice je sledeći.

Za 4 osobe:

POTREBNE NAMIRNICE:

  • 150 gr. šargarepe ( oko 3 komada )
  • 160 gr. paprike ( oko 3 komada )
  • 100 gr. tikvice ( pola tikvice )
  • 70 gr. praziluka ( 1 štap )
  • 50 gr. crvenog luka
  • 100 gr. šampinjona
  • malo djumbira
  • 1 supena kašika svinjske masti
  • biber
  • so
  • 1 šot konjaka
  • kore za pitu 500 gr.
  • 2 kom. jaja
  • susam
  • soja sos

PRIPREMA:

Povrće koje smo oprali, isečemo na žilijen. U šerpu stavimo jednu kašiku svinjske masti i dodajemo postepeno povrće. Kada se mast istopila i zagrejala dodajemo prvo šargarepu, kada se malo propržila nakon 30 ak sekundi dodajemo papriku, tikvice, potom praziluk, crveni luk, pečurke i na kraju djumbir. Posolimo, zatim zabiberimo, lepo umešamo sve. Dodajemo konjak ili vinjak i flambiramo tj. upalimo šibicom i kada se vatra smiri, odnesemo na hladjenje.

Kore za pitu jedno pakovanje tj. ( 500 gr. ) isečemo na pola pa opet na pola, male četvrtine. Redjamo ih jedna četvrtina, pramažemo jajima i potom druga četvrtina na dijagonalno stavljamo i opet premažemo jajima. U sredinu stavljamo ohladjenu masu, jednu supenu kašiku onako pozamašnu i umotamo i obratite pažnju da vam krajevi ne budu suvi, ukoliko su suvi premažite opet jajima. Kako se ne bi rolnica otvorila. Kada smoih umotali, umotana strana ide na dole i gornju stranu premažite jajima i stavite susam. Redjajte ih na pleh, na kome ste prethodno stavili pek papir i pecite ih. Ukoliko imate više, možete ih staviti u neku kutiju i zamrzivač do sledećeg korišćenja. pečemo ih na 180 C 15 minuta.

Servirajte ih sa soja sosom i vetrenjačama klice normalno.

Do sledećeg posta, kuvarski, sportski i muzički pozdrav.

Prolećne rolnice ala djemba

 

PRIJATNO!!!

#koddjembe

#brukica

Leave a Reply

Your email address will not be published.