Proteinski šejk
Sport

Proteinska Bomba od čokolade.

Čokoladni proteinski šejk

 

 

Kao prvo da poželim svima dobar i ugodan dan. Inspiracija za danas je velika, jel sam rekreativno u sportu jako dugo ali se ne da primetiti. Istinski stvarno volim da treniram, što može potvrditi i okolina… Što bi rekao Georges St-Pierre, čuveni MMA borac: ” dan bez treninga nije dan”  u kojoj sam se pronašao. Stvarno mi je žao što nisam uspeo u nekom sportu profesionalno, a to je sada neka druga priča. Košarku sam trenirao oko 12 godina, velika ljubav je bila prema tom sportu ali ne kao prema fudbalu i nekom borilačkom sportu. Da ne pričam o tome kako nisam uspeo jer u ovom ili onom sportu treba da se “podmaže” tj. podplati (što nije daleko od istine) nego sam jednostavno bio puniji. Ceo život sam imao problema sa kilažom i govornom manom (nisam znao da kažem: “ne mogu da jedem”), otud i nadimak sa košarke grudvica, general (neka druga priča) i nadimak koji vas interesuje DJEMBA. Drugar sa treninga MIMI, sa kojim sam se uvek borio ko će biti poslednji. Uvek je bila mrtva trka izmedju nas dvojice… MIMI me je u nekom trenutku pozvao “DJEMBO”, ne sluteći da mene zove. Svi su se nasmejali kao i moja melnkost. Kada smo shvatili da mene zove, prvo smo se ismejali jako i shvatili da je to adekvatan nadimak za mene… Tako je i ostalo, ovom prilikom želim da pozdravim Miloš Timotijevića (MIMI) koji je zaslužan za moj nadimak koji i dan danas rado nosim. Živeo MIMI.

Kao i većina elegantno popunjenih ljudi imao sam problem sa svakim pokretom, a i trčanjem… Uvek sam bio poslednji na trčanju i izvodjenju bilo koje vežbe, jer mi je smetao stomak… Bio trinaesti igrač ali najača podrška sa klupe i to je nešto (fora).

Ovaj proteinski šejk, sam konzumirao posle jutarnjeg treninga iz razloga što je zamena za jutarnji obrok, može se nazvati kasni doručak… Jer sadrži dosta zdravih hranljivih vrednosti uz whey protein (koji sluzi kao dodatak ishrani) i možemo nabaviti u najbližoj zdravoj hrani ili suplement stor-u. Dovoljno je hranljivo da bi izdržali  4-6 sati, kada već planirate neki drugi obrok.

NEŠTO O PROTEINU;

Proteini ili belančevine se smatraju osnovnim, potiče od Grčke reči “protos” – najvažniji, prvi. Izgradjeni su od velikog broja aminokiselina (ostataka). Što se tiče aminokiselina one su genetski vezane za protein, genetski kod odredjuje 20 osnovnih aminokiselina. Značajne su u ćelijskom prenosu signala, imunološkom sistemu, ćelijskom ciklusu… Ukoliko se koristi dobar protein sa manjim prcentom ugljenih hidrata, a većim procentom proteina… Može vam pomoći mnogo u aspektu oporavka od povrede, brzoj regeneraciji mišića nakon treninga… Još jedan tip proteinskog šejka možete naći na mom prethodnom blogu- Proteinski šejk na moj način!

Pa da predjemo na jednostavni i brzi recept…

POTREBNE NAMIRNICE:

za 1 osobu:

  • čokoladni protein 30 gr.
  • lešnjak 30.
  • bademi 15 gr.
  • mleveno laneno seme 15 gr.
  • zaledjeno šumsko voće 30 gr.
  • pola banane
  • voda 2 dl.

 

Protein potrebne namirnice

 PRIPREMA:

Protein sa vodom i trećinom banane izmutite u  blenderu. Ostavite samo 2-3 koluta banane za servis. Ostale namirnice poredjate u čašu odgovarajuće zapremine (3 dl.) proizvoljno, samo na kraju stavljajte zamrznute voćkice i bananu. I to vam je to.

Priredite sebi lep trenutak jer ukus ne bira mesto ni vreme, nego vi sa istim. Slikajte i uživajte u trenutku, jer vas ukus može vratiti kroz vreme, to nemojte nikada zaboraviti. Ukus je nešto sto vas čini srećnim i ostavlja lepu sećanje. Pa kažete mmm kako je ono bilo dobro… Pa ima li šta bolje.

Prijatno do sledećeg bloga, sportski i kuvarski pozdrav od Djembe.Proteinski sejk od čokolade

 

 

 

                                                    PRIJATNO!!!

                                                   #koddjembe

2 Comment

  1. Taman sam odigrao košarku posle 7 godina i ovaj šejk se stvorio ko poručen. Hvala Đembo.

    1. Nema na cemu Stiv, drago mi je da ti je legao fino. Na raspolaganju sam uvek. Veliki pozdrav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *