Sendvič sa bukovačom
Kulinarstvo Muzika

Sendvič sa bukovačom!

Sendviči su prava stvar još od malih nogu se sećam sendviča sa rodjendana i onog koluta kiselog krastavčića koji ekplodira u ustima i ostavi pečat na detinjstvo. Vraćamo se na onu priču kako ukus ostaje večno i budi sećanja. Današnji blog možete predpostaviti da je inspirisan sendvičem u kome nema kiselog krastavca ali zato je tu bukovača, čudnovata pečurka, čvrste konzenstencije i sjajnog ukusa.

POTREBNE NAMIRNICE:

Za jedan sendvič:

  • rotkvice 2 kom.
  • kačkavalj 20 gr.
  • bukovača 20 gr.
  • namaz od karija (jedna supena kašika)

NAMAZ OD KARIJA:

  • pavlaka 2 supene kašike
  • kečap 1 supena kašika
  • kari sos 1 mala kašika ( gotov sos ) možete kupiti u najbližem marketu

PRIPREMA NAMAZA:

Sve namirnice ubacimo u ciniju i umešamo lepo, tako da se sve sjedini.

PRIPREMA BUKOVAČE:

Bukovači odstraniti peteljke. Zagrejati tiganj sa puterom, ne mora da bude jaka vatra od 1-6 neka vam jačina vatre bude 4, kada se puter otopi poredjajte bukovaču po tiganju. Stavljate je na stranu gde su joj resice tj. donju stranu.

Jako je bitno pritisnuti ih kako bi bile hrskave ukoliko volite da vam krcka u ustima. Koristio sam ovu metodu, da ne bi držao rukom i stajao pored njih.

Stavio sam tanjir, koji očigledno nije bio dovoljno težak, pa sam morao da improvizujem i stavio što mi je bilo prvo pri ruci. Nije reprezentativno ali je poslužilo.

5 minuta sa jedne i 5 minuta sa druge strane, začinite naravno sa jedne tako i sa druge strane. Ukoliko volite da bude hrskavija, sami procenite i pržite još.

Izgubiće se dosta na količini, jer prilikom termičke obrade gubi dosta vode. Volim kada je hrskavija i kao ovakvu možete je koristiti i za obrok salatu.

Namažete hleb kari namazom, potom red bukovače 6-7 slajseva rotkvice, na kraju dva slajsa kačkavalja. Lepo zatvoriti sendvič i stisnuti jako, kako bi hleb poprimio sve od namirnica u njemu. Do sledećeg posta kuvarski pozdrav i uživajte.

 

                                             PRIJATNO

                                            #koddjembe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *